Program 2024

Program alle navne

Dørene åbner kl. 11.30

Program

LEDER – Nafisa Fiidow & Glenn Bech

PODCAST – A Seat At The Table

FÆLLESSANG – Lars Emil Foder & Ditte Rønn

NÆRHED – Emma Holten, Elias Sadaq & Moussa Mchanghama

BREVKASSEN – Rikke Oberlin Flarup

LITTERATUR – Amina Elmi

KUNST – Viola Faye m.fl.

ENSOMHED – Fine Gråbøl & Stine Rejnholdt

MAD – Shadi Angelina Bazeghi & fællesspisning ved Madmenageriet

VIDENSKAB – Viggo Bjerring & Steingrímur Rohloff

Hele dagen:

FORLAG LIVE – Besøg Forlaget Korridor og Forlaget Ekbátana i Campingvognen
Løbende oplæsninger og bogsalg

MENNESKEBIBLIOTEKET – Lån en menneskebog og bliv klogere på fordomme

GENBRUG WORKSHOP – Repair Café Albertslund

KAFFE, ØL & MAD – Slowburn Brewing Co-op/ Forbrændingen

Flere navne offentliggøres løbende. Vi tager forbehold for ændringer i programmet.

LEDERNE

Avisens leder bliver i år skrevet og performet af Glenn Bech og Nafisa Fiidow på Avisen Live 2024.

De to lederskribenter har fået frie tøjler til at skrive, hvad de vil i årets ledere, så de kan skrive om alt fra klasseskel til internetaktivisme.

Glenn Bech er en dansk forfatter. Han er uddannet psykolog fra Aarhus Universitet i 2017 og blev færdig på Forfatterskolen i 2019. Han debuterede i januar 2021 som forfatter med romanen Farskibet og har senest udgivet manifestet Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet i 2022.

Nafisa Fiidow er dansk debattør og skribent for Politiken. Hun er uddannet cand.scient.pol. og arbejder som fuldmægtig.

Foto: Sara Galbiati

LITTERATUR

Digter Amina Elmi står for årets litteratursektion på Avisen Live 2024.

Amina Elmi bragede igennem på den danske litteraturscene, da hendes debut, digtsamlingen Barbar [Tavshedens objekt] udkom på Gyldendal i august 2023.

Barbar [Tavshedens objekt] udkom til store kritikerroser og hurtigt blev solgt til udgivelse i både Norge og Sverige og indbragte digteren Bogforums debutantpris.

Informations anmelder skrev ved udgivelsen, at Amina Elmis sprog er “En blanding, der puster musikalsk liv i det danske sprog”. Til Avisen Live 2024 har digteren skrevet en ny tekst, hun vil læse op til anledningen.

Foto: Frej Rosenstjerne

Foto: Erling Brodersen

VIDENSKAB

Forfatter Viggo Bjerring står for Videnskabssektionen på årets festival sammen med musiker og komponist Steingrímur Rohloff.

Viggo Bjerrings Verdenshjertet var på alles læber i 2021, da den udkom på Forlaget Ekbátana og indbragte forfatteren det 3-årige arbejdslegat hos Statens Kunstfond og en nominering til Weekendavisens litteraturpris. I begyndelsen af 2024 udkom  efterfølgeren Hjertets geometri, der bl.a. blev kaldt “En vildt udtænkt dystopi (…) Velskrevet og værdifuld samtidslitteratur” af anmelderne og er en fængslende fremtidsroman om overlevelse, erindring og kunstig intelligens.

Det er ikke første – eller sidste – gang, at forfatteren møder musiker og komponist Steingrimur Rohloff. Forfatteren og musikeren optrådte sidst sammen på Badesøen Festival 2022 på Avisen Lives popup-scene i forbindelse med Verdenshjertet.

På Avisen Live 2024 kan man opleve en ny performance af de to i forlængelse af Hjertets geometri.

Foto: Cecilie Bødker

BREVKASSEN

Forfatter, drømmetyder og clairvoyant Rikke Oberlin Flarup står for årets brevkasse.

Ligesom den berømte brevkasse i Hjemmet ‘John ser alt’, kan brevkasseredaktøren på Avisen Live 2024 give svar på stort og småt i livet, fx hvor dine nøgler er blevet af eller om kærligheden er lige rundt om hjørnet.

Har du et spørgsmål til brevkassen? Så send det til os her på siden.

Rikke Oberlin Flarup (f. 1981) er forfatter, forlægger og arbejder som drømmetyder og clairvoyant. Hun debuterede i 2011 og har tidligere udgivet bl.a. ungdomsromanen Telefontesten (2018) og drømmeprosasamlingen Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut (2020). I starten af 2024 udkom Undskyld jeg kommer for sent, der handler om at komme for sent helt konkret, men især om at føle, at man kommer for sent til livet. Den udkom på Forlaget Ekbátana.

…og Emma Holten, Moussa Mchangama, Elias Sadaq, A Seat at the Table, Fine Gråbøl, Ditte Rønn-Poulsen, Marina Louise Botes, Forlaget Korridor & Forlaget Ekbátana, vært Lars-Emil Foder, fællessang, croquis, fællesspisning og hygge m.m. Vi folder løbende programmet ud her og på Facebook og Instagram.