Badesøen Festival 2022

Lørdag d. 6 august kan du opleve litteratur, debat og oplæsning på Albertslunds Badesøen Festival, når Avisen Live rykker ind med en litteraturscene på festivalen. Dagens temaer i Avisen Live-teltet bliver Samfund og Videnskab. 

Se resten af Badesøen Festivals program og tidspunkter her.

Under temaet Samfund behandler den svenske forfatter og samfundsdebattør Tone Schunnesson i fællesskab med den danske forfatter og journalist Lucia Odoom temaerne magt, klasse og nærhed.

Tone Schunnesson er et fænomen i Sverige. Hun udkom for første gang på dansk i år 2021 med romanen Dagene, dagene, dagene, hvori hun kærligt skildrer den fallerede realitystjerne Bibbs, i hendes sociale, økonomiske og åndelige deroute blandt Stockholms jetsettere. Som læser bevidner man forsvarsmekanismernes indbyrdes kampe i hovedet på Bibbs, så man kan mærke og forstå hendes noget sølle motiver, og man holder med hende i hendes trøstesløse gebærden sig i et depraveret miljø af andre røvhuller og has-beens.

Lucia Odoom er selvlært journalist, med egne ord “kæmpe musiknørd”, vært på Politikens podcast Poptillægget, og aktuel med digtsamlingen Sange fra andre rum.

Schunnesson og Odoom interviewes af litteraturformidler Lea Fløe Christensen.

Videnskab varetages af idéhistoriker og sci-fi forfatter Viggo Bjerring, der i romanen Verdenshjertet har skildret en nær fremtid, hvor viruspandemier og klimakrise er afværget, men hvor prisen er betalt med menneskelig splittelse – fysisk såvel som åndeligt. Bogens hovedperson Mads er litteraturhistoriker, og freelancer som korrekturlæser ved onlineportalen Easyjobs. Højtuddannede akademikere er i konkurrence med hinanden for at vinde små opgaver for at tjene til mad og husleje i et samfund hvor microentrepreneurship, som vi kender det fra Wolt og Uber, er arbejdsmarkedets nye standard, og hvor kunstig intelligens og algoritmernes regime trænger dybt ind i og styrer de mest intime sfærer. Det er en verden, der synes sært genkendelig og samtidigt unheimlich, da der kun er skruet ganske lidt virkeligheden. Rasmus Lund Nielsen fra pov.international har kaldt Verdenshjertet “den bedste danske romandebut, jeg længe har læst”.

Bjerring interviewes af litteraturformidler Ditte Nesdam-Madsen.