Badesøen Festival 2023

Avisen Live var også med på Badesøen Festival 2023:

Avisen Live havde følgende debatter med:

KROP OG IDENTITET:

Den tyske forfatter Katharina Volckmer var på scenen sammen med forfatter og poet Caspar Eric. Katharina er aktuel med bogen “Aftalen”, der er udgivet i 16 lande. Det er en fabulerende, bidsk, morsom og grænseoverskridende monolog om kulturel og seksuel identitet. Caspar Eric er aktuel med den anmelderroste “Nye balancer”, der bærer genrebetegnelsen ‘handicapdigte’. Caspar Eric tager fat i handicappet meget kropsligt og direkte og samfundets stigmatisering og diskrimination af ‘det anderledes’ problematiseres. Samtalen mellem de to modereredes af bibliotekets litteraturformidler Lea Fløe Christensen.

SEXISMEDEBAT med Susanne Simonsen & Emma Holten.

Emma Holten, der er debattør, feministisk aktivist og meget mere, mødte forfatter Susan Simonsen til en snak om sexisme. De har begge oplevet forskellige former for magtovergreb og sexisme og sat foden ned for at gøre noget ved problemet. Susan Simonsen debuterede i 2017  bogen Det underdanige og det magtfulde, hvor hun beskriver sine erfaringer som praktikant hos Venstre og senere som medarbejder i Social- og Integrationsministeriet. Emma Holten oplevede at blev digitalt seksuelt krænket – og har dette kastet sig ind i debatten på en række emner; senest feministisk økonomi og magtstrukturer. Sharon Kumaraswamy er kendt fra duoen Ravi Kuma og deltog i debatten med sine erfaringer og betragtninger. Samtalen modereredes af Niels Offenberg.

POP UP PROGRAM til BADESØEN FESTIVAL

Badesøen Festival bød som altid også på et pop-up program, hvor koncerter og happenings opstod rundt omkring på festivalpladsen.

I 2023 bød vi velkommen til et litterært popup-program med to indslag

MØD MARTIN SOMMER I AVISEN LIVE TELTET PÅ BADESØEN ✏️👦

Martin live-tegnede og fortalte, og delte ud af nemme, sjove og inspirerende tegnetips – lige til at tage med hjem og prøve af. Martin tegnede historier, der voksede frem med input fra børnene, og læste højt fra bøgerne om drengen RINGO og hans dobbeltmoralske far. Martin Sommer er tegner, forfatter, musiker og er blandt andet kendt fra den tegnede instagramprofil @jegfinderselvud.

Forlaget Ekbátana og Forlaget Forlæns var ved Avisen Lives campingvogn. I campingvognen var der hele dagen pop-up oplæsninger ved forfatter Rikke Oberlin Flarup og forfatter og sangskriver Lars Emil Foder- vel at mærke inde i selve vognen, så det blev en helt unik og intim oplevelse.

Udenfor campingvognen havde de to forlag en stand med deres udgivelser.

Om Ekbátana
Ekbátana er et mikroforlag stiftet i 2013 af Christel Sunesen. Forlaget udgiver primært ny dansk litteratur og tværkunstneriske værker – og hvad der ellers får kunsthjertet til at slå hurtigere, fx de populære Spillekort med digte. I år har forlaget overtaget Asger Schnacks Forlag og modtaget Diplom for påskønnelse af godt bogarbejde 2023 af Forening for Boghaandværk.

Om Forlæns
Forlæns er et mikroforlag stiftet i 2003 af Torben Hansen og drives sammen med forfatter og oversætter Anna Schmidt Andersen. Forlaget udgiver ordløse tegneserier til de allermindste, illustrerede fagbøger i stort format til de lidt større børn samt grafiske romaner til unge og voksne, både danske og oversatte titler. Forlæns har flere gange modtaget priser for deres exceptionelle boghåndværk.

Om Lars Emil Foder/LEF
Lars Emil Foder (aka LEF) er forfatter, sangskriver og musiker. Han debuterede i 2013 og har bl.a. udgivet den anmelderroste prosasamling Fabelagtigheder. Hans seneste udgivelse er KUN FOR IDIOTER #1-3 med musik, lyrik og kunst, udgivet af forlaget Ekbátana. Han er derudover bl.a. arrangør af Lille Bogdag, medstifter af Mikrofest samt vært på Avisen Live.

Om Rikke Oberlin Flarup
Rikke Oberlin Flarup (f. 1981) debuterede i 2011 og har senest udgivet drømme-prosasamlingen Der kan ikke være 18 lilla mennesker i en konvolut på forlaget Ekbátana. Hun har bl.a. også udgivet ungdomsromanen Telefontesten (2018), står bag forlaget Arkiv for Detaljer og er arrangør af Lille Bogdag.